Liceul agricol din Dol de Bretagne (Franta) a venit la Sibiu!

Colegiul Agricol D.P.Barcianu Sibiu si Lycee Agricole les Vergers din regiunea Bretagne, Franta, liceu cu care sunt infratiti si colaborez din 2008. 28 de elevi si cei 3 profesoridin Franta au venit pentru o saptamana la Sibiu.

Au fost gazduit de scoala sibiena toata saptamana trecuta, din program facand parte activitati de dezvoltare profesionale in domeniul agricol, dupa cum urmeaza:

vizitarea liceului si a fermei didactice a scolii, a fermei TransAgape, ferma de vaci de la Sura Mica, laptaria Sevis, ferma de oi si vaci a familiei Turcu Ioan si Ana din Daia, Herghelia de la Sambata de Jos, lacurile de la Ocna Sibiului, ; ateliere de initiere in limba romana’ prezentari Power Point realizate de elevi cu descrierea stagiilor de practica si a firmelor de exercitiu; activitati de promovare a specificului romanesc si frantuzesc – vizita la gospodaria familiei Cruceat din Rasinari, prepararea unor deserturi specifice regiunilor Normandie si Bretagne in bucataria scolii, o seara traditionala cu dansuri si muzica populara din Marginime (invitati Ansamblul Junii si Ansamblul Caluserii din Rasinari. Sponsorii acestei seri au fost Hypermarket Auchan, Librariile Humanitas si Asociatia pentru Colegiul Agricol D.P.Barcianu, precum si parintii elevilor care i-au gazduit pe prietenii lor din Franta. La seara traditionala au participat invitati din partea ISJ Sibiu, inspector Anca Voineag, din partea Lectoratului francez al ULBS , dl. Pierre Guiol, lector francez si atasat cultural al Ambasadei Frantei si din partea asociatiei de parinti a liceului, dl. Iancu Ioan, care au felicitat initiativa cadrelor didactice ale liceului agricol si implicarea elevilor si a parintilor in schimbul cu scoala din Dol-de-Bretagne.
Elevii s-au intrecut in cadrul unor competitii culturale precum concursul regional « Le francais au quotidien-Les Voyageurs Francophones » organizat de colegiul nostru la sediul Asociatiei de Prietenie « Ille-et-Vilaine » Sibiu, dar si la meciuri de fotbal si seri de karaoke. Impreuna, elevi francezi si romani au descoperit si au apreciat valorile culturale ale zonei: Muzeul de Icoane pe sticla de la Sibiel, satul Rasinari, Castelul Bran, satul Dragusi si altele.
,,A fost o ambianta extraordinara, o saptamana plina de schimburi care au contribuit la deschiderea de noi orizonturi pentru elevii celor doua licee partenere, dar si la crearea unor relatii de prietenie care cu siguranta vor dura in timp.  » (Minodora Beza, coordonator proiect international « Collaboration europeenne pour une reussite professionnelle »)

Din echipa de proiect au facut parte:
dir. prof. Viorel Muguras Popescu]
coordonator proiect Minodora Beza
prof. Mihaela Popoviciu
prof. Lavinia Stanciu
prof. Vlad Tanase

Alti profesori implicati in proiect: Livia Potra, Daniela Toda, Veronica Vasiu, Lucica Criveanu, Mariana Dragomir, Mariana Rusu, Diana Ticiu, Carmen Ciocaianu, Diana Popa,Ioana Vidrighin, Ioana Mihulet, Daniel Toader, Remus Iacob, precum si personalul auxiliar al scolii, Iuliana Hutter, Daniela Popa, Eugen Circo si Ioan Iancu.

Ce diaporama nécessite JavaScript.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l’aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s